Byta delar i en dator


Bara för att en dator börjar bli gammal så betyder det inte att den är totalt slut på, det kan hjälpa att fixa den så att den klara ett par år till på några enkla sätt som vi kommer att visa på här. Att köpa en ny dator kan innebära en del pengar och ibland kanske man inte vill lägga den slanten på en ny dator utan behålla den gamla genom att fixa så den fungerar bättre än tidigare.

Bärbara datorer har en förmåga att sluka batterier, när den är ny så är det inte som helst några problem att sitta med enbart batteriet och använda den en bar stund utan att behöva ladda på batteriet. Allt eftersom tiden går så blir batteriet sämre och sämre och det är ett naturligt slitage på ett laddningsbart batteri. Det är ingen större konst att skifta detta batteri, leta upp vilket som passar till just din dator och beställ ett nytt för att byta.

Något annat som efter tid brukar ge med sig av ålderdom är hårddisken, denna kan vara lite mer jobb med att byta jämfört med ett batteri, men det är inte en alltför stor operation. Se till att du tar back-up på din nuvarande hårddisk. Antingen genom att kopiera över allt ditt material på en extern hårddisk eller via någon molntjänst som du kanske använder. Kolla upp med din datorhandlare om vilken hårddisk som kan tänkas passa just till din datormodell.

Det som krävs efter ett hårddiskbyte kräver ny installation av operativsystem med mera och om du har bristande kunskaper så be någon som kan detta om hjälp då det kräver lite specialistkunskaper.