Att köpa toner till sin kopiator eller laserskrivare kan kännas dyrt men om man ser till antalet utskrifter som du får per krona så är detta det billigaste alternativet. Toner till din skrivare från Eko-print!Klimatsmart, snabb leverans, stort lager. Välkommen! Det har också andra fördelar, toner torkar inte ut som bläck gör och kan stå länge utan att man gör en utskrift och att det går fort att skriva ut med en laserskrivare. För att vara säker på att utskrifter håller en hög kvalitet så rekommenderas det att man gör minst en utskrift i veckan. Toner kan köpas antingen som en svart kassett för svartvita utskrifter eller som färg kassetter i cyan, magenta, yellow och svart. Det finns toner på flaska för kassetter som går att fylla igen. Detta är inte det lättaste eller renaste att göra och därför är det bättre att köpa färdiga tonerkassetter.

Välja tonerkassett

När man ska köpa en tonerkassett så finns det egentligen två vanliga varianter.

  • Orginalkassetter som tillverkas oftast av samma företag som tillverkar skrivaren. Orginalkassetter är dyrare men tillverkaren av skrivaren rekommenderar att man använder orginal kassetter för att vara säker på kvalitet och funktion.
  • Icke orginalkassetter är gjorda för att passa olika laserskrivare. Eftersom de är billigare så får man räkna med att kvalitén kan vara sämre än orginalet.

Miljömedvetenheten har kommit till toner branschen också och det finns ibland återanvända tonerkassetter att köpa av både tillverkaren och av företag som specialiserat sig på återanvändning av kassett och fyllning av toner.

Toner och miljö

Att inte slänga en gammal tonerkassett i soporna är något som alla är medveten om men var slänger man en tonerkassett? Kommunernas återvinningsstationer tar emot kassetter och ser till att de återvinns på rätt sätt. Även tillverkarna har börjat ta emot uttjänta kassetter och butiker som säljer skrivare och toner tar emot kassetter.Att öppna en kassett är inte att rekommendera eftersom pulvret är väldigt fint och farligt att andas in. Skulle man spilla toner på kläder eller hud så kan det tvättas bort med kallt och inte med varmt vatten. Varmvattnet kan smälta polymeren som är kopplad till kolet och den smälter fast.