Home » Toner och bläckpatroner till din skrivare » Att välja Bläckpatron

Att  skriva ut fotografier är något som de flesta gör på sin skrivare men det kan skifta i kvalitet och vara dyrt.Bläckpatron till din skrivare från Eko-print!Klimatsmart, snabb leverans, stort lager. Välkommen!

    Varför ska man välja en bläckstråleskrivare (inkjet) istället för en laserskrivare? För att få ett svar på detta måste vi se till vilka fördelar en bläckskrivare har. Bläckskrivare kan återge många fler färger än en laserskrivare kan, ger bättre kvalitet på utskrifter och skriver på fler typer av papper än laserskrivare klarar av. Bläckskrivare är alltså bättre på att skriva ut bilder än laserskrivaren. Det finns ett stort urval av bläckstråleskrivare och vill du kunna skriva fotografier av riktigt hög kvalitet så ska du speciellt välja en fotoskrivare. Dessa skrivare har allt från fyra  till nio färgpatroner. Ur miljö och kostnads hänsyn bör du undvika skrivare som använder en eller två färgpatroner. Mer om detta längre ner i posten.

    Välja bläckpatron

    När man köper bläckpatroner så kan man välja mellan en originalpatron eller en icke originalpatron.

  • Orginalpatroner är ofta dyrare men företaget som tillverkar skrivaren  rekommenderar att man använder dessa.
  • Icke orginalpatroner kan användas till marknadens alla skrivare och fungerar bra för normalutskrifter.

Bläckpatroner och miljö

Den första och viktigaste miljövalet man kan göra är att välja en skrivare som har minst fyra separata färgpatroner. Om du köper en med en eller två patroner så innebär det att när en färg till exempel gul tar slut så måste du byta patron och slänga bort färg som finns kvar i de andra färgfacken. Om du ska slänga bort färgpatronerna så lämna in dem på en återvinningscentral eller i butiken du köpte dem. Tillverkarna av färgpatroner ebjuder möjlighet av att skicka tillbaka färgpatroner till dem kostnadsfritt. Det har börjat komma fler företag som erbjuder återfyllning av färgpatroner men detta fungerar bara på vissa märken. Fördelen är att det blir mycket billigare om du skriver ut mycket. Kom ihåg att om du skriver ut fotografiska bilder av hög kvalitet så bör du använda orginalpatroner och färg