Köptips


Ska man köpa en ny laptop finns det som bekant en hel uppsjö med olika alternativ att välja mellan. Av den anledningen kan det vara bra att gå igenom sina behov innan man ska köpa och fråga sig vad man egentligen behöver.

Surfar man mest på nätet och använder datorn mest till sådant kanske man vill att den ska gå fort och då bör man välja en dator med snabb processer. Ska man däremot främst ha datorn till att spela på bör man prioritera grafiken.

Hur stor dator man behöver är en annan fråga. Ska man bära den med sig mycket kanske man inte ska köpa en 17 tums-laptop medan om man tänkt sig att titta mycket på film är kanske just en sådan man ska köpa.

En annan sak man bör fundera över är hur stor hårddisk man behöver. En laptop med större hårddisk är ofta dyrare och av den anledningen bör man kanske överväga att köpa en extern hårddisk istället.

För den som är i behov av en dator med hög prestanda är just nu en av bästa datorerna på marknaden HP Envy 17 med både en snabb processer och stort RAM-minne, vilket gör att den lämpar sig bra för i princip alla verksamheter, alltifrån bildbehandling och videoredigering till spel.  Dessutom väger den inte mer än 3 kg. Pris strax under 10 000 kr.

För den som inte vill betala så mycket för sin nya laptop, men ändå vill ha kvalitet kanske Acer Aspire kan vara något. Prestandan är hög och med ett batteri som räcker över 8 timmar är den idealisk att ha med sig i skolan eller på jobbet eftersom man slipper släpa med sig nätanslutning. Pris runt 5 000 kr.