Tillbehör


Att skaffa tillbehör till sin dator kommer man att behöva göra, när man köper den kanske man inte inser detta. Men så kommer det att blir. Man upptäcker saker som man behöver för att arbetet ska kunna flyta och ibland kanske man saknar något tillbehör som man verkligen skulle behövt.

Laddare till laptopExtra laddare till din dator

Har du köpt en bärbar dator så är en väska till den ett bra tillbehör, du skyddar din dator under transport. Köper du dessutom en liten större väska dels så kan du använda den till annat än din dator men du får ju plats med andra tillbehör till din dator i den, som till exempel en extra laddare till din dator. Genom att ha en extra laddare till din laptop så kan en alltid få ligga i din datorväska så är det ingen risk att du glömmer den hemma.

Extern hårddisk

Att köpa extern hårddisk gör att du enkelt kan spara dina dokument och bilder på den och behöver inte spara det lokalt på din dator om något skulle bli fel din dator och en ominstallation skulle bli aktuell. Om du är ute och reser kan du också ladda in film och musik på din disk som du kan se och lyssna på under resans gång. Köp gärna en hårddisk som du direkt kan plugga in via USB utan att behöva ha ström till den extra hårddisken, enkelt om du inte har tillgång till strömförsörjning.

Hörlurar och kommunikation

Använder du din dator och kommunicerar med andra till exempel via Skype så är ett par bra hörlurar med mikrofon ett mycket bra tillbehör. Du får ett tydligare ljud via dina hörlurar än genom datorns högtalare, och ditt tal blir också tydligare för den du talar med. Hörlurarna är också bra om du sitter så till och vill lyssna på musik eller se en film att få ljudet i lurarna och inte störa din omgivning.

USB-switch

Har man mer än en dator kan det vara väldigt praktiskt att ha en USB-swtich, detta gäller så väl hemma som på kontoret. En USB-swtich möjliggör det för flera datorer att få till gång till en USB lagringsenheter som kopplas in i den. Allt man behöver göra är att trycka på knappen på switchen så byter man vilken dator som har tillgång till enheten.

Laptopkylning

De flesta har nog märk att en bärbar dator kan bli riktigt varm på undersidan, detta beror oftast på att bärbara datorer sällan har en effektiv kylning. Vad man då kan införskaffa är en kylplatta som tar upp värmen från datorn på samma sätt som en kylfläns och håller därför nere temperaturen på datorn till en bättre nivå. De drivs genom att vara inpluggad i en USB-port och behöver därför ingen separat nätadapter.