PC-baserade kassasystem


Ett PC-baserat kassasystem är ett enkelt system som hjälper dig att spara tid. Ett kassasystem är till för företagare som genomför flera pengatransaktioner varje dag.Då är det viktigt att kassasystemet är enkelt att förstå, kräver minimal utbildning och är snabbt att använda samt erbjuder många hjälpsamma funktioner.Kassasystem

PC-kassasystem

Ett PC-kassasystem är precis vad det låter som – ett kassasystem som kopplas till en PC. Det finns flera fördelar med att använda ett sådant, framförallt för småföretagare. Bland annat tillåter systemet flera användare samt gör det möjligt att parkera kvitton, skapa ett kundregister och skapa försäljningsrapporter.Det finns också funktioner för att hantera kundkort. De flesta PC-system kan också byggas till med ett flertal olika funktioner för att hålla koll på lagerstatus, löneunderlag, bordshantering och stamgästkonton, för att bara nämna några saker. Du får även med en hel del hårdvara. I vissa system ingår dator, skärm, tangentbord och mus samt kvittoskrivare, kassalåda och streckkodsläsare. Du får också hjälp med installation och utbildning i hur systemet fungerar.

Användarvänlighet särskilt viktigt

Det är av stor vikt att använda sig av ett lätthanterligt kassasystem. Din försäljning måste rapporteras varje år och uppkommer det fel i dina rapporter kan det uppstå problem då du ska betala dina skatter.Försvinner försäljningsunderlag står du med inkomster som du inte kan redovisa. Att vara egenföretagare kräver ett stort ansvar och ibland kan det vara skönt att underlätta sitt arbete med hjälp av smarta system. Därför är det viktigt att välja ett system du lätt kan lära dig.