Windows 10


Microsoft nya operativsystem är vi många som sett fram emot och nu ser det som att väntan snart är över, då det annonserades att Windows 10 kommer att släppas under sommaren. Exakt datum för lanseringen av Windows 10 kommer troligtvis att presenteras inom den närmaste månaden, troligtvis under konferensen Build som äger rum 29 april.

Det nya operativsystem kommer inte bara att finnas tillgängligt för datorer utan även för surfplattor, mobiltelefoner samt Xbox One då Microsofts övergripande mål med Windows 10 är att sammanföra alla olika plattformar till en enda.

Totalt kommer Windows 10 att lanseras i 190 länder och på 111 olika språk. För datorer med Windows 7 respektive Windows 8.1 kommer dessa gratis att kunna uppgraderas till Windows 10 helt gratis under det första året.

Nya features som kommer att introduceras med Windows 10 är bland annat en ny startmeny samt det nya virtual desktop-systemet Task View.
En annan nyhet som kommer att följa med Windows 10 är en helt ny webbläsare, som i dagsläget har kodnamnet Spartan, vilken kommer att ersätta Internet Explorer.