Spel som är värda att prova


Att sitta vid en dator betyder inte bara arbete, betala räkningar och läsa Aftonbladet gratis. Det handlar också om att slappna av, spela och ha kul. Och samma sak som med Aftonbladet behöver du inte alltid betala för att ta del av nyheterna. Vi har hittat några gratisspel som vi tycker att alla spelfantaster borde prova.

shutterstock_277673558Hearthstone

Det här spelet har blivit så populärt att det ingår i e-sporten. Enligt sajten Poker ska till och med berömda pokerspelaren ElkY börja spela spelet professionellt vid sidan av sin pokerkarriär i laget Team Liquid.

Hearthstone är ett kortspel på nätet, kan man säga. Det började som en del av Warcraft-serien där man kunde spela kortspelet Hearthstone i spelet Warcraft. Senare blev dock Hearthstone sitt eget spel och har över 40 miljoner registrerade användare.

Man spelar två mot två i ett valt spelläge, det finns flera att välja bland. Man börjar med en mängd standardkort och har sedan möjlighet att få starkare och ovanligare kort under spelets gång. Du kan tjäna guld för att köpa kort genom att slutföra olika uppdrag som dyker upp varje dag eller genom att vinna matcher mot andra spelare. Tänk er Magic: The Gathering förutom att man inte har möjlighet att påverka den andra spelarens kort förrän efter de har spelats.

Drakensong

Vill du ha ett lite mer actionpackat spel rekommenderar vi att man provar Drakensong Online där du kan anpassa dina karaktärer för att klara av striderna mot drakar och monster. Din karaktär kan vara en av fyra olika raser men om man inte kan bestämma sig får man skapa fyra karaktärer på samma konto!

Du får sedan utforska världen fritt: du kan göra uppdrag och utforska de mystiska grottorna. Eller så vandrar du runt och dödar alla monster du stöter på. Man kan gå med i ett guild, på samma sätt som i WoW och göra större uppdrag som inte går att klara av själv. Världen påminner om medeltida Europa med många varelser och monster från den västerländska mytologin. Väl rekommenderat!